31 oktober 2005

The White Stripes

Het was gisteren wederom feesten geblazen. Deze keer draaide het echter helemaal niet rond m'n eigen persoontje, maar wel om 2 andere mensen : Meg en Jack White van The White Stripes. Het concert was volledig uitverkocht, dat was duidelijk te merken. Toen we aankwamen bij Vorst Nationaal (7.45) en ons een plekje wouden zoeken, bleek dat de parterre, het middenplein beneden, al volledig volzat. Er mocht niemand meer bij. We haasten ons snel naar boven en verzekerden ons van 3 plaatsen op de eerste rij van de hoger gelegen tribune.

Het voorprogramma (8.00), the Greenhorns, was een hoopje lawaai bij elkaar. Pas tegen het einde konden ze mij misschien een beetje bekoren. Een uurtje later (9.00) begon dan eindelijk het concert waar we allen op zaten te wachten. The White Stripes begonnen er aan. Schitterend gewoonweg, hoe twee personen zo'n geluid kunnen voortbrengen. Na 20 seconden zat de sfeer er al volledig in en die is nooit meer verdwenen. De ene hit was nog maar gedaan, of de volgende was er al. Hoogtepunten van de avond waren uiteraard Seven Nation Army, maar ook toch wel The Nurse van hun recentste CD. Alles geven op de Xylofoon, schitterend gewoonweg!

Na een ietwat speciale versie van Seven Nation Army zat het er op. Het is mooi geweest. Ik heb nog enkele filmpjes gemaakt met het fototoestel. Helemaal illegaal enzo, want zo'n dingen mogen uiteraard niet. Maar ja, echt kwaliteit kan je het nu ook weer niet gaan noemen. En trouwens, roken mocht ook niet, en niet één mens die zich aan dat verbod hield.

Geen opmerkingen: