20 februari 2006

Euro Zong

Laten we eens goed commentaar geven op alle mooie gebeurtenissen van gisterenavond. Gisterenavond uiteraard zoals elke brave goede Belg naar Eurosong gekeken op één. Leve al de platte commerce, leve de mensen die denken dat ze het Eurovisiesongfestival gaan winnen. Al weken op voorhand was geweten wie zou winnen, de grootste koe, en winnen deed ze, ons Kate!

Eindelijk beloofde het eens een klein beetje spannend te worden. 7 Finalisten die zich toch al een klein beetje bewezen hadden de voorbije weken. Barbara Dex was gedoemd om te verliezen, country is niet echt geliefd op zo'n festival. K-Styles gebruikte iets te veel het woord "Profile", iets te repetitief dus. Dan hadden we nog Els De Schepper, op het randje af debiel. Liedje klonk nog wel, maar ze deed het vooral om te lachen (en lachen met het Eurovisiesonggebeuren, ik dacht het niet he ...). Blijven nog over Brahim (Wat een Power, en hij is zelfs ziek!), Belle Perez (Ooit nog op de Jan-Primusfeesten, was misschien beter daar gebleven), La Sakhra, ofte Petra, het meest Eurovisie-getinte liedje en, en, en, en, ... Kate Ryan (Ja die met de knie, de die die vorige week een rok droeg en dus alles aan het publiek showde bij haar geweldige kniebeweging!)

Lijkt het maar, of loop ik niet echt hoog op met de kandidaten? Och, ik overdrijf graag. Brahim moest winnen van mij, Brahim is de man! Mijn moeder heeft me gedwongen om voor La Sakhra te stemmen. Op mijn beurt dwong ik mijn vader om op Brahim te stemmen. Het heeft niet mogen baten. Brahim stond op één dankzij de vakjury, maar deed na alle andere stemmingen niet echt meer mee voor de prijzen.

Het publiek bepaalt nog steeds alles. Wat is dan het nut van zo'n jury? Als ze amper aandeel hebben in de puntenverdeling? Steeds weer laten ze de één-kijker kiezen, en steeds weer leveren ze altijd zeer goede producten af, kijk maar naar ons Vanessa in den tijd, Xandee, of haar manager Sergio, nog één buitenlander die onthouden heeft waar die liedjes om draaiden? Veel punten leverden de keuzes van het publiek niet op. Hopelijk wordt binnen enkele maanden mijn ongelijk bewezen en wint ons Kate de grootste muziekkermis van Europa, dan kunnen we zingen, kunnen we swingen, kunnen we op de tafels springen (eert uw jeugdidolen!). En dan ga ik zeggen : "wat ben ik trots! Wie had dat ooit durven denken!"

Al zal ik er niet meteen veel geld op gaan inzetten. Die gokchinezen waren trouwens vrij ongrappig. Net als de dochters van meneer Leyers, die mogen ook wel eens gemuilkorfd worden. Nog grappig was de halve Hitlergroet van Eurojurylid "Tina aus Deutschland", of kijk ik echt veel te veel "Allo allo" en beeld ik het me in?

Och ja, we hebben weer eens kunnen lachen en zijn er -op dat onbeduidende feestje in mei na- weer voor 2 jaar vanaf.

5 opmerkingen:

Anneke zei

Het beste liedje vond ik dat van Els De Schepper, maar ik heb dan ook een zwak voor zulk door liederen (ja, lach mij maar allemaal uit :P).

Ik had La Shakra naar Eurosong gestuurd. Omdat ze lijk 100 keer geprobeerd heeft en ik vind dat aanhouders altijd moeten winnen.

Manic zei

La Salhra was mijn favoriet. Ze had tenminste alles uitgedacht, de show, het liedje, alles... Maar ja, het mocht niet baten, in ons Belgenlandje waar dance populair is, moest een dance liedje sturen. Hoe vaak hebben we dat al geprobeerd en hoe vaak komt een mens tot de conclusie dat de wereld niet van dance houdt. We zullen wel ons beklag doen over vriendjespolitiek als we niet door de halve finale geraken.

Glenn zei

Brahim vond ik nu toch ook weer ni het van het ze ... mijn ding zat er ni echt tussen ,maar kben wel blij dat het Kate Ryan is :-)

liese zei

Je t'adore....het nummer plakt in mijn kop, tis niet te doen....

calimero zei

Ik deel uw mening wat betreft Brahim :)