18 april 2006

Barça (Day 1)

Laten we eens een kort verslagje typen. Dag per dag meer info op de massa toelaten lijkt me wel een geweldig plan.

Barcelona begon meteen goed, ja, laten we meteen een cliché gebruiken, het was er namelijk vrij goed weer. Na een helse taxirit kwamen we toe bij ons spectaculair hotel, dat met de minuut nog spectaculairder werd. Gaudi had het voor ronde vormen (later meer) Hotel Silken Diagonal Barcelona werkte met hoekjes. Supermoderne ruime kamers, wat had een mens meer nodig? Een Big Brother-Douche misschien? Neen, niet echt, maar toch was hij er. Slechts een wand die dan nog eens half doorzichtig was, één muur, en voor de rest vooral veel glas. Even wennen. Voor de rest veel leuke knopjes, er werd wat afgeprutst. In de lift werd er niet geprutst. Om het prutsen te voorkomen moest je je verdiep kiezen voor je instapte. Een persoonlijke lift als het ware!

We hadden een metrokaart voor 4 dagen en reden dus overal heen. Meteen naar de Ramblas. Meteen ontdekt dat we niet echt alleen waren. Ok, dat was misschien wel een klein beetje. voorspelbaar, maar toch, overdreven! Veel straatartiesten ook. Voor een beetje geld bewogen ze een beetje. Er zaten wel enkele originele gevallen tussen. Voor de rest de ordinaire geldklopperij, Barcelona trekt nu eenmaal veel toeristen.

Van de Ramblas rechtdoor tot aan de haven. We wandelden eindeloos langs het water. Even verpozen en meteen al een restaurant zoeken. Geloof het of niet, het liep al tegen half negen aan en dan denkt de gemiddelde Spanjaard al wel eens aan eten. We hadden aanvankelijk het restaurant voor ons alleen, maar dat duurde niet lang. Kwestie van er eens goed in te vliegen bestelde ik me een Paëlla. Hoezee, en hij smaakte nog ook! Normaal ben ik niet zo'n vismens, maar deze keer blijkbaar wel.

Einde dag één, het liep al aardig los! Leve de metro en het station Glories!

1 opmerking:

Anoniem zei

Klinkt leuk ,kom al maar op met deel 2 !:-)