19 mei 2006

Go Kate! Party Party! Yeah!

Gisteren voelde ik me weer even Belg. Eurovisiestrontfestival editie 51. Uit mijn geweldig toevallige schrijffout kan u misschien al afleiden wat ik denk van dit hele gegeven. Kate "zwengelknie" Ryan ging ons daar even met verve ons land verdedigen. De finale halen werd een makkie.

Waren we daar even die Gokchinees vergeten! Er is namelijk niet iets zoals gerechtigheid in het Eurovisiesongfestival. Het aanbod van marginale schijven lag zeer hoog gisteren. De helft van de groepen beschikte over zangers en/of zangeressen die geen Engels zongen als dat wel de bedoeling was. Nederland pakte dat zeer slim aan, door Urban Trad te imiteren en in een verzonnen taal te zingen. Kate kwam aan de beurt na een zestal (op Slovenie, met enig niveau) slechte kandidaten. De regie probeerde het eerlijk te houden en zorgde voor talrijke regiefouten. Er is ten huize Goessaert nog steeds discussie of ze haar kniezwengel nu gedaan heeft, al dan niet buiten beeld, of niet. Maar toch, ik vond, als Niet-Kate-Fan, het optreden vrij geslaagd.

Wat nog volgde was net dat ietsje beter. Ierland deed het melig, met een soort pastoor op de achtergrond. Oekraïne leverde een mooie kopie van twee jaar geleden. Zelfde stem, zelfde ritme, evenveel spektakel. Die van Rusland en Monaco, en eigenlijk nog zoveel andere landen konden eigenlijk niet zingen, maar da heb ik al eerder vermeld.

Mijn persoonlijke favorieten waren (op België na uiteraard): Finland, Litouwen en Ijsland. Eindelijk eens wat origineel gedoe. Finland deed het met de monsters van Lordi. Lekkere hardrock zoals ze dat zelf zongen, allen verkleed in afgrijselijke monstens. Andre en Bart vonden het tof! Even later was het Litouwen. Zij zongen : We are the winners of Eurovision. Dat vonden Andre en Bart zeer origineel en zelfs slecht. Bartje kon zich niet inhouden en imiteerde de Litouwers op een idiote manier. Bartje is een slecht verliezer. Het was niet origineel volgens Andre. Aub, hoe origineel kan je zijn ... Als laatste was er Ijsland, Silvia Night. Ze speelde een typetje en dat was wel geslaagd. Het liedje en vooral haar stem was hilarisch. De choreografie was schitterend. Spijtig dat zij het niet haalde.

Steeds meer lacht men met het Eurovisiesongfestival. Dat kan al blijken uit die laatste drie landen die ik zonet vernoem. Ik zwijg nog maar van de Duitsers, want die gaan de Western-toer op. Zaterdag kijk ik waarschijnlijk wel even (niet vergeten te studeren) en ga ik voluit voor de Finnen of de Litouwers. Ik wil volgend jaar een grappige inzending van België. Iets met veel bloed, en afgehakte armen ofzo. Zet daar maar eens een tekstje en wat muziek op!

5 opmerkingen:

Tim zei

Kate heeft zelf toegegeven dat ze haar zwengel vergeten is 'omdat ze haar kluts kwijt was door al dat publiek'! We maken het ons makkelijk en steken het daarop dat ze niet in de finale geraakt is! Go Lordi :-)

Glenn zei

da's het songfestival he : pure kitsch ! :-)
Toch spijtig van kate, maar jah ...

Sara zei

ik hoop voor jou dat je nu toch gezellig voor de tv zit é ;) Laat lordi maar eens rocken , en kijk vooral naar de gebaren van de presentator! hilarisch x

Anoniem zei

jonas, tzijn stressy dagen ze tegenwoordig... en mijn ontspanning is er dan nog niet eens elke dag... ge moet bloggen he... hoe kan ik anders een prachtig excuus hebben om niet voor mijn boeken te zitten seg... tis dat gij ook voor uw boeken moet zitten he... dus tis u vergeven :-p

Jonas zei

Sorry anonymous, ik zal het nooit meer doen. Hoe kan ik het ooit goedmaken ;-)

Het Eurovisiesongfestival Rockt!