06 juni 2006

Nog 3

Kijk, wat loopt daar door de straten. Het is een ontgoocheling en het is een grote. Zijn naam is Jonas en hij treurt. Wiskunde ging zoals verwacht langs geen kanten. Het examen op zich was wederom zo moeilijk niet, zelfs de prof zij het. Hij had het uiteindelijk toch zelf opgesteld zeker? Neen, het lukte niet echt. Op het einde begon ik het zelfs grappig te vinden. Ik vond eigen formules uit en paste ze toe op dingen waar die helemaal niet toegepast moesten worden en ik bekwam een resultaat. Een resultaat dat volgens mijn denkwijze zeker moet kloppen. Als de prof goedgezind is, dan keurt hij het goed, want ik weet het, die antwoorden zijn zeker juist. Zo kom ik zeker aan een 6 of een 7. Met een beetje geluk heb ik nog een 8 of een 9 en dan kan ik zeggen dat ik toch nog redelijk gescoord heb. Ik hoop wel meer dan 2 te hebben. Mijn eerste examen wiskunde op Ehsal was een waar fiasco. Zelfde prof en ik kon er toen ook niets van, maar toen echt wel niets. En daarvoor trekken we dan ons beste pak (ok, we hebben er maar één) aan en zien we er fris uit. Vol goede moed stappen we binnen om 5 minuten later al te willen afgeven. Ik heb gewoon nooit zin om die oefeningen te maken. Dat lukt dan al niet deftig en wie zegt dat er geen fout staat in de eerste bewerking waardoor de rest van de oefening ook fout is. Het mondeling zelf is dan meestal nog idioter (mondeling wiskunde, jawel). Geconfronteerd worden met de "big smile" van de prof als hij u wijst op uw fouten, heerlijk!

Duim eens wat harder (nondemiljaardedjzu!) :-)

Volgende examen donderdag, het zijn er zelfs drie! Alles wat maar met informatica te maken kan hebben, dat wordt afzien. Hoe zet ik een pc aan enzo, wat is een harde schijf (geen zever deze keer).

2 opmerkingen:

Assepoes zei

Ik steun je! Omdat ik weet dat de mijnen het er ook lastig mee heeft! Misschien ken je hem wel, Ralf Keukeleire?
Groetjes!

Duimpje zei

deed me denken aan mijn examens van wiskunde (middelbaar/ 3uurs niveau welliswaar)maar ik hoopte toen altijd punten te krijgen voor de harde labeur en moeite dat ik gedaan had. Maar zie hier... 3, ahnee, 2 duimen in de lucht. btw zijn dit je 3 laatste al ? Success!!!!