07 juni 2006

Streep is a killer

Streep is een killer. Een killer van het onheil dat naast onze deur leeft en woont. Neen, ze heeft het niet gemunt op de buurman of de buurvrouw, maar eerder op de kikkers uit de vijver. Streep is onze kat voor de traag van begrip zijnde mensen of de mensen die nog nooit over Streep gehoord hadden. Streep is een witte kat en had oorspronkelijk een grijze streep op haar voorhoofd. Ze is potdoof en heeft blauwe ogen. Naar het schijnt zijn alle katten met blauwe ogen en een witte vacht nogal doof (of toch de meerderheid ervan). We hebben dus wel degelijk goed gekozen.

Vanmiddag kwam ze thuis met een kikker, en hij leefde nog. Dat vinden katten blijkbaar heel leuk. Kikkerredder Jonas, bijgestaan door zijn moedige broer hebben dan het grof geschut bovengehaald en hebben de kikker gered van zijn verschrikkelijke lot. Streep moest vluchten en liet haar buit achter. Het kikkerrijk was gered, koning kikker leefde nog. Hij leek zelfs niet eens onder de indruk te zijn.

Streep gaf echter niet op en ging gewoon terug naar de vijver om haar volgende prooi te zoeken. Domme kat, domme, domme kat! Eergisteren kwam ze nog half verzopen naar huis na een avontuurtje aan de vijver. In de vijver is waarschijnlijk beter verwoord. We steken het op de buurvrouw die haar er in geduwd heeft om haar een lesje te leren. En maar goed ook, want Streep was stout!

Man, man, die Streep is een grappige kat :-)

1 opmerking:

Glenn zei

Nice :-P Sinds wanneer zijn katten overgeslagen van muizen naar kikkers ?