19 november 2007

11.11.11.-Quiz

Het kan allemaal afhangen van een paar puntjes. Dat bleek nog maar eens zaterdagavond op de 11.11.11.Quiz in Schiplaken. Bij een kruiswoordraadsel vulden we één lettertje verkeerd in -volgens de jury- en duikelden we zo 11 plaatsen naar beneden. Vrij pijnlijk als je daardoor op een 21ste plaats terechtkomt, wetende dat je nog net in de top tien had kunnen staan. Het antwoord dat ze nodig hadden was "Ontwikkelingssamenwerkingsraad". Wij maakten daar "Ontwikkelingssamenwerkingsdaad" van, wat niet getolereerd werd.

Wij zijn allemaal depressieve medemensen dus we konden er niet mee lachen. De keuze tussen de "D" van Daad of de "R" van Raad werd ons helemaal vrijgelaten, er stond geen vraag bij. Mogen we dan niet zelf kiezen wat we er van maken? Daad bestond niet volgens het woordenboek, dus wij zagen de 15 punten aan onze neus voorbijgaan.

We wonnen allen zeer mooie prijzen, boekjes en één breekmes -zeer gevaarlijk indien in combinatie met verliezende teams- en we waren toch nog een heel klein beetje blij. Een heel klein beetje, want ons woord was juist enzo, en we gingen die jury eens gaan vierendelen en van die dingen.

Een pluim voor mijn broer, die dit jaar 37ste werd en maar liefst 5 teams achter zich liet. Er zaten losers in de zaal, volwassenen, beetje erg?

1 opmerking:

Anneke zei

I tells you: die quiz was een ontwikkelingssamenwerkingsdaad an sich. Muh.

En wacht maar tot ik dat woord maak met Woord-Rummikub!

PS: Ha, ik heb geantwoord op uw blogspotadres. Nah. :P