05 december 2007

Praag nu ook met sneeuw!

Praag is een wondermooie maar zeer koude stad, letterlijk en vooral in de herft/winter. Dat mochten we aan den lijve ondervinden, de één al wat meer dan de ander. Mijn handjes werden dan ook snel voorzien van 2 H&M (productplacement, pay me please) handschoenen. Dat deze het fotograferen bemoeilijke kon me niet veel schelen, ze vielen er toch al niet meer af, en dat was beter dan niets.

Praag is veel te groot om alles in 3 dagen gezien te krijgen. Met de map in de hand en de goedkope metrokaartjes in de zak trokken we de hele stad door, maar helaas, we zullen nog eens moeten terugkeren, er ontbreken Praagse zaken op ons palmares. Wat we wel zagen was overweldigend.

Een hotel waar we 30 euro per nacht (2 personen)voor betaalden, inclusief het ontbijt, de astronomische klok en het uitzicht vanop de toren ervan, het oude plein met de kerstmarkt, de Joodse wijk en z'n synagogen, de Praagse burcht en kathedraal, de mini-Eiffeltoren en het Spiegelpaleis dat er half bij hoorde, het Wenceslasplein met beeld en ga zo nog maar even verder, teveel om op te noemen.

Wat ons verder nog opviel was dat alles er zo verschrikkelijk goedkoop was. Bij het lezen van andere reisverslagen kwamen we steeds dezelfde opmerking tegen "je moet in een zijstraat van een zijstraat gaan eten, anders is het allemaal heel westers en dus duur". Allemaal larie en apekool. Zelfs wij arme studenten vinden 17 euro in een vrij sjiek ogende pizzeria niet veel voor een grote frisdrank, een lekkere pizza en dan nog een dessert. Voor de 2 weliswaar, niet per persoon. Eat that! Dat er veel souvenirwinkels waren, dat is wel een feit, maar ja, als de commerce werkt, waarom zou ze dan tegengehouden moeten worden? Toeristen zijn nu eenmaal koopgrage wezens.

Foto's komen binnenkort op mijn Flickr terecht, nog even geduld. Het zullen er wel weer genoeg zijn, want selecteren is mijn beste vak niet.

Geen opmerkingen: