03 december 2007

The Hives @ AB - Review

Half 9 is geen uur om nog toe te komen in de AB, als je weet dat The Hives "Quit Your Dayjob" meegebracht hadden als eerste programma. Leve de NMBS in dit geval, anders hadden we zeker nog een stukje van de knotsgekke bende kunnen meepikken.

The Hives waren in het zwart gekleed, hun instrumenten in het wit, kan het symbolischer? Hun nieuwe album (The Black and White Album) was de zogezegde reden voor hun terugkeer naar België, maar eigenlijk konden ze ons gewoon niet missen ja. Ze speelden hit na hit en hitsten de zaal volledig op met hun geweldige "wij zijn geweldig gedoe" on stage. Zo was het bijvoorbeeld verboden om te stoppen met klappen.

Het publiek was aan de mindere kant. Beneden stonden pubers elkaar verrot te slaan, er werd gevochten om een stom drumstokje (iedereen stond ook naar de grond te kijken om te zien waar dat ene plectrum nu net gevallen was) en tenslotte waren er ook nog de tientallen bekertjes die richting podium vlogen. Ik geef het toe, op een bepaald moment was de quote "I've been here for an hour, and I only got 1 hit" geen goed idee. De bekertjes vlogen hem om de oren. Zanger Howlin' Pelle Almqvist begreep het ook niet goed toen hij weer op het toneel verscheen ...

Conclusie: het concert was geweldig, zo zouden er meer mogen zijn. Het publiek daarentegen was niet echt mijn ding. Gelukkig stond ik deze keer niet tussen het publiek voor het podium, maar op het eerste balkon aan de linkerkant, waar het veel rustiger was. Van mij mogen ze nog eens terugkomen.

Geen opmerkingen: