06 oktober 2005

Fresh Feeling

Eels in de Koniging Elisabethzaal in Antwerpen gisterenavond. Joachim had kaarten gewonnen, ik mocht mee, dankuwel! Met de trein tot in Antwerpen Centraal en dan recht naar de zaal. Verplichte verstaire, en enkel zeteltjes. Het was dan ook geen gewoon concert. Eels had z'n strijkers meegebracht.
Eerst kregen we een Russisch voorfilmpje over een krokodil en een beertje. Een dik kwartier plezier en vertier. Met lekker veel moraal enzo. Duurde toch wel net dat ietje te lang.

Daarna kondigden ze ons 20 minuten pauze aan, ze durfden daar nogal in Antwerpen. Na die minuten toonden ze ons nog een filmpje. Nu eerder een promotiefilmpje voor Eels zelf, een DVD ofzo. Wederom veel gelach en gebrul in de zaal.

En dan, eindelijk, zakte het doek dat voor het podium naar beneden en begon Eels er aan. Alle liedjes waren aangepast aan de nieuwe tijdelijke bezetting van de groep. Geen uitgebouwde drumstellen, geen scheurende gitaren, wel heerlijke violen. Het concert was echt reuzegoed, heb me enorm geamuseerd. Eels bleef trouwens maar bissen. Na drie keer, gingen de zaallichten weer aan en vertrok iedereen. Maar uiteraard kwamen de leukerds nog eens op.

Zeker voor herhaling vatbaar!

Geen opmerkingen: