10 december 2005

Kippenkots

Ik heb zonet het "Kippensoeplied" van Wim Oosterlinck gehoord op Studio Brussel. Het was de eerste keer dat ik het hoorde en ik ben meteen een fervente tegenstander! Meteen is een groot woord, ik was het al nog voor de single ooit op de radio gespeeld werd. Wim was origineel toen hij het de eerste keer op de radio zei. Hij was ook nog grappig in de weken die volgden. Maar er is zoiets dat zegt dat wanneer je een grap te veel vertelt, te veel maakt, dat deze dan z'n waarde verliest. Tegenwoordig is het overal wedstrijdje kippensoepzeggen, wat is daar dan nog leuk aan? De muziek en de zang zijn ook al van erbarmelijke kwaliteit. Rijmen en dichten zonder uw gat op te lichten. Hopelijk duurt deze zever niet te lang meer. Studio Brussel doet toch maar raar de laatste tijd. Nog even en er komt een fusie tussen Studio Brussel en Radio Donna, ofte Studio Donna. Ik denk dat ik de kippensoep nu wel genoeg aandacht gegeven heb he?

Op één punt hebben ze wel gelijk. De opbrengsten van het lied gaan naar het goede doel, daar kan ik uiteraard niets tegen hebben! Zo zouden er wel meer projecten mogen zijn!

2 opmerkingen:

fILLE zei

Ik luister(de) al jaren niet meer naar de radio. Sinds Stubru dancetoestanden is beginnen introduceren (eind jaren 90) heb ik afgehaakt. Voor goeie rockmuziek moet ge tegenwoordig op radio 1 zijn, zoals ik de afgelopen drie weken op mijn werk heb mogen vaststellen.

jolanda zei

ik luister altijd naar radio veronica.
dus ik weet eigenlijk niet waar dit over gaat!!
maar ik ben het wel met je eens dat als je iets te vaak hoort dat het dan niet meer zo leuk is als de eerste paar keren en kan het al gauw vervelend worden!!
groetjes,