26 januari 2006

Heil Hitler! (Contextueel correct)

Ik geef het toe, de titel is gewoon gekozen om eens te kijken of ik zo meer bezoekers krijg (smeerlapje he ik!). Maar waarover ik het wou hebben ... 'Allo Allo'! Gisterenavond nog maar eens die allerlaatste aflevering gezien van de serie op één. Het brein achter het script verdient een standbeeld. Elke keer weer dezelfde grappen, en dat als ik me niet vergis 9 jaargangen na elkaar. En toch begon het nooit saai te worden, dat noem ik een sterke reeks! Een favoriet personage kiezen is zowat onmogelijk. Al kan ik Officer Crabtree wel al een van de beteren beschouwen.

Ik ben eens gaan zoeken naar quotes uit Allo Allo. Allemaal onder elkaar, een hele hoop. Alstublieft! Er zijn er natuurlijk nog een hele hoop meer, maar dit zijn de eerste en beste die ik tegenkwam! (Als je er zelf nog betere hebt, er staat een knopje 'comments' voor iets he ;-)

- Good Meurning, Lieutenant Grieber has left his little tonk in the moddle of the town-squeer. Those Nizi's think they can get awooh with everything. (Officer Crabtree)
- Listen very carefully, I shall say this only once (Michelle)
- Listen carefully, Michelle said this only once (Edith)
- I was pissing by the café, when I heard a lewd shout. I see in your hand a smoking goon; you must be the guilty potty. (Officer Crabtree)
- You stupid woman (René)
- You silly old bat (René)
- You may kiss me now (Herr Flick)
- Shut up peasant! (variant: Heil peasant!)
- Zhe flashzing knobs! (Madame Fanny)
- It is I, Leclerc (Leclerc uiteraard ...)
- The Fallen Madonna with the big boobies (ze fallen Madonna wiz ze big boobies)
- I will drive furhter in my little tankie now (Grüber over Hubert)
- Edith, Edith! Why is it that nobody listens to an old woman anymore! Edith! (Madame Fanny)
- Oooooooh Renéeeee (Yvette)

Meer Quotes vind je hier. En dan is er nog dit : de officiële website van de acteur die Officer Crabtree speelde (klik hier). Op de site van de BBC vond ik ook nog drie korte filmpjes (filmpje, filmpje, filmpje)

1 opmerking:

Anne zei

Lang geleden da'k da gezien heb :)