28 april 2006

Barça (Day 7 & 8)

(En we vervolgen ...)

Er stonden nu twee dagen Cadaquéz op het programma. Een gezellig overbevolkt dorpje aan de zee. Dali had er nog gewoond en had er nog een huis staan, dat zouden we later bezoeken. Eerst gingen we naar een ander huis, even verderop in Figueres. Van dat huis hadden ze een museum gemaakt en dat zouden we toch wel even gaan verkennen. Eindelijk een boeiend museum, zo leek het toch, en ja uiteindelijk, dat was het ook wel. Maar binnengeraken ... dat ging nog even langer duren. De rij van mensen was zeer lang, toch minstens 100 meter, als het al niet veel langer was. Ik ben slecht in dat soort dingen. Een klein uur moesten we aanschuiven vooraleer we binnengeraakten. Het museum was de moeite waard, een aanrader om te bezoeken. Die Dali was toch goed zot :-)

Ons dagje was hiermee eigenlijk al vrij goed gevuld. We reden nog even rond en keerden Cadaquézwaarts. 's Avonds zochten we ons een goedkope pizzeria met lekkere pizza. Zo hoort het.

Ben ik ondertussen toch wel even vergeten te vertellen dat we op één van die twee dagen ook een Griekse/Romeinse stad gaan bezoeken zijn! Wel, we zijn dus een Griekse/Romeinse stad gaan bezoeken. Veel viel er niet te zien, hier en daar nog wat muurtjes en eveneens hier en daar een mozaieken vloer. De zon scheen, dat doet ook veel he. We dronken een cola! De bazin van de cafetaria was een Vlaamse! olé.

De rest ben ik allemaal vergeten ;-) vergeet flickr niet te checken!

Geen opmerkingen: